Bilinçli Beslenmenin 5 Temel Kuralı

Sakin Bir Ortam

Acele veya stresli bir durumda, ne kadar yediğimizi kontrol edemeyiz ve sindirim sorunlarına neden olabiliriz. Bu nedenle, yemeğe zaman ayırmak, güzel bir sunum yapmak, her lokmayı iyice çiğnemek ve tadını çıkarmak önemlidir. Ayrıca, bu yaklaşım endorfin üretimini artırır.

 

Kısıtlama Koymamak

Beynimiz kısıtlamalardan hoşlanmaz ve bu duruma sinirlilik ve sapmalarla tepki verir. Beslenmedeki kısıtlamalar, yiyeceklerle sağlıksız ilişkilere yol açar, bu nedenle katı bir “hayır” yerine kendinize şunları sorun: “Bu yemeği istiyor muyum? Zevk alacak mıyım? Sonrasında ağırlık hissedecek miyim?

 

Çeşitli Beslenme Düzeni Oluşturma

Sağlıklı beslenme tek tip basit bir diyet değildir. Besin dengesi ürün çeşitliliği ile ilgilidir. Endüstri her geçen gün ilerliyor dolayısıyla sağlıklı ve lezzetli ürünler sunuyor. Örneğin Zbarz sağlıklı atıştırmalıkları.

 

Bedenimizi İyi Tanımak

Sıklıkla, genel kabullere uymak için vücudun sinyallerini göz ardı ederiz. Örneğin, herkes için kahvaltı zorunluluğu gerçekten uygun değildir. Eğer vücudunuzun uyanmadığını ve aç olmadığını hissediyorsanız, yemek yeme zamanını birkaç saat erteleyebilirsiniz. Önemli olan kendinizi rahat hissetmektir.

 

Susuzluk ile Açlığı Ayırt Etmek

Çoğu zaman susuzluk ile açlığı karıştırıyor yada hafif bir şeyler istiyor olabiliriz.  Ancak bir bardak su yerine atıştırmalık seçeriz, bu da sadece iştahımızı açar ve fazla yememize neden olur. Bunu önlemek için yanınızda bir şişe su birlikte Zbarz barları bulundurmanızı tavsiye ederiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zbarz
Yorum Yazın
Yorum Yapabilmek İçin Yapmalı Veya Olmalısınız.

İçerikte Yer Alan Ürünler