İş Yoğunluğunda Öğünlerini Kaçıranlar İçin Sağlıklı Atıştırmalık Alternatifleri

Çalışırken bir anda yoğun bir açlık hissettiğiniz oldu mu? Ya da öğün kaçırdığınız için toplantı sırasında bastıran açlık yüzünden “Midemden ses gelir mi?” diye endişe ettiniz mi? Bu tarz olaylar yoğun iş temposu içerisinde zamanın nasıl geçtiğini anlamayan herkesin başına gelir. Hepimizin mutlaka gün sonuna ulaştığında ne kadar aç olduğunu anladığı ve aslında çalışırken hiçbir şey yemeye fırsat bulamadığını fark ettiği olmuştur.

Bu tip durumlar sık sık yaşanırsa vücudun dengesi bozulabilir. Çünkü her ne sebeple olursa olsun, uzun süre aç kalmak doğru değil. Tabii bu açlık süreci sonrasında aniden bol kalorili yemeklerle doymaya çalışmak da çok sürdürülebilir bir şey değil. Çünkü çok açken yemek yemeye başladığınızda ihtiyacınızdan fazlasını tüketebilirsiniz. Aslında tüm bunlardan kaçınmak oldukça basit. İşte, ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayacak ve kaçırdığınız öğünlerin boşluğunu dolduracak hem leziz hem de sağlıklı atıştırmalıklar…

 

Serin Serin: Meyveli Yoğurt

 

Serin Serin Meyveli Yoğurt

 

Bir kase taze ev yapımı yoğurt hem ferahlatır hem de açlığınızı dindirir. Üstelik yoğurdu, kırmızı orman meyveleri gibi taze meyvelerle lezzetlendirerek kendinize küçük sürprizler de yapabilirsiniz. Eğer laktoz intoleransı probleminiz varsa laktozsuz yoğurtları tercih edebilirsiniz. Dilerseniz diyet seçeneği olan ürünlere de yönelebilirsiniz. Ama tabii en güzeli, ev yapımı taze ve organik yoğurtlar.

 

Taze ve Kavrulmamış Kuru Yemişler

 

Kuru yemişler sağlıklı beslenme rutinlerinin en leziz kahramanları arasında. Ceviz, kaju, fındık, badem… Hepsi hem içerdikleri faydalı yağlar hem de kaliteli protein ve karbonhidratlar sayesinde mükemmel bir ara öğün olabilecek besinler. Tabii kuru yemişleri tüketirken aşırıya kaçmamaya özen göstermek gerek. Bir avuç kadar taze ve kavrulmamış kuru yemiş, sizi canlandırmaya ve doyurmaya yeter.

 

Humus Eşliğinde Taze Sebze Dilimleri

 

Acıktığınız zaman buharda pişmiş ya da haşlanmış sebzeler tüketebilirsiniz. Havuç dilimleri, kuşkonmaz, renkli biberler… Hepsi tam ara öğün olabilecek, hem lezzetli hem de besleyici sebzeler. Tabii sebzeleri tek başına tüketmek biraz sıkıcı olabilir. İşte bu aşamada size tavsiyemiz, sebzeleri humus ile beraber yemeniz olacak. Bu sayede birkaç sebze dilimiyle tam porsiyon öğle yemeği yemiş gibi hissedebilirsiniz.

 

Her Türlüsü Güzel: Yulaf Ezmesi

 

Her Türlüsü Güzel Yulaf Ezmesi

Küçük bir kase yulaf ezmesi iş arasındaki öğün ihtiyacınızı karşılamak için ideal. Çünkü yulaf, yüksek lif oranı ve protein yapısı sayesinde az bir miktarla bile sizi uzun süre tok tutabilecek harika bir tahıl. Süt ya da yoğurt ile karıştıracağınız yulaf ezmesini, ister tek başına isterseniz de kuru yemiş ve meyveler ile karıştırarak tüketebilirsiniz.

 

Azı Karar Çoğu Zarar: Bitter Çikolata

 

Çikolata mükemmel bir uyarıcı. İçerisindeki bileşenlerle hem serotonin salgılanmasını sağlıyor hem de odaklanmaya yardımcı oluyor. Üstelik doyurucu yönü sayesinde de sizi uzun süre tok tutabiliyor. Tabii burada bahsettiğimiz; kakao oranı yüksek, içerisinde doğal kakao yağı içeren ve herhangi bir yapay tatlandırıcı barındırmayan bitter çikolatalar. İşlenmiş, bol şekerli tatlılar sağlıklı bir atıştırmalık arayanlara uygun değil.

 

Taze Mevsim Meyveleri

 

Taze Mevsim Meyveleri

Meyveler, her mevsimin en güzel atıştırmalıklarından. Acıktığınızı hissettiğiniz anda o mevsime özel taze bir meyve tüketerek enerji depolayabilirsiniz. Tabii bu aşamada şeker oranı yüksek meyveleri tüketirken dikkatli olmakta ve miktarı doğru ayarlamakta fayda var. Birkaç mandalina, bir muz, mango, birkaç dilim ananas, kivi ve bir kase kırmızı orman meyveleri öğün kaçıranlar için oldukça doyurucu bir ara öğün olabilir.

 

Kuru Meyvelerin Yeri de Farklı

 

Taze meyve tüketmek güzel. Fakat kuru meyvelerin de hakkını yememek lazım. İncir, kayısı, elma, erik, kivi, portakal, ananas… Aklınıza gelen tüm meyvelerin kurutulmuşunu bulabilirsiniz. Bu kuru meyvelerden birkaç dilim ya da bir avuç kadar tüketerek açlığınızı bastırabilirsiniz.

 

Hepsi Bir Arada: Enerji Barı

 

Enerji barlar; protein oranı yüksek, leziz atıştırmalıklar olarak iş yoğunluğu arasında size ihtiyacınız olan enerjiyi sunmaya hazır! Yüksek protein içerikli yulaf, kuru meyve, kuru yemiş ve bitter çikolata gibi farklı sağlıklı atıştırmalıkları tek bir bara toplayan bu ürünler, açlığını bastırmak ve uzun süre zinde kalmak isteyenler için ideal.

Küçük bir parçasıyla bile enerjinizi yükseltebilen barlar, içerdikleri kompleks proteinler sayesinde size uzun süre tokluk hissi sağlar. Enerji barları, hem diyet süresince hem de kilo almaya çalıştığınız dönemlerde rahatlıkla tüketebilirsiniz. İhtiyacınıza ve amacınıza uygun ürünleri belirledikten sonra gün içerisinde gelen açlık hissini, bu minik ve leziz atıştırmalıklarla bastırabilirsiniz.

Tatlı, tuzlu ve ekşi enerji barları arasından siz de damak zevkiniz için en uygun atıştırmalığı seçebilirsiniz. Organik tatlandırıcıların kullanıldığı enerji barları, sağlıklı malzemeler kullanılarak hazırlanıyor. İçeriğinde şekersiz çikolataya da yer verilen enerji barlarında özenle seçilen karışımlar bir araya getiriliyor. Enerji barları, sizi fonksiyonel beslenme düzeni için de teşvik ediyor.

Zbarz
Yorum Yazın
Yorum Yapabilmek İçin Yapmalı Veya Olmalısınız.