Evden Çalışanlar İçin 5 Sağlıklı Beslenme Önerisi

Covid-19 salgınının yaşandığı günümüzde, tüm dünyada ofisler ve iş yerleri çalışanlarını evden çalışmaya teşvik etmeye başladı. Ülkemizde de pandemi sebebiyle şirketler ve kamu kuruluşları tarafından sıkça tercih edilen bu yeni çalışma düzeni, uzun saatler masa başında oturma, bilgisayar ekranına daha sık bakma, duruş bozuklukları gibi problemleri de beraberinde getirmiş oldu. Kendi evlerinin konforunda çalışmanın artısıyla birlikte bazı çalışanlar beslenme düzenlerini aksatmaya, iş esnasında sağlıksız şekilde atıştırmak gibi yanlış alışkanlıklar edinmeye başladılar. Siz de, kendi kendinizi kontrol etmeniz gereken evden çalışma sistemine geçtiyseniz buna benzer problemler karşısında çözüm arıyor olabilirsiniz. Öyleyse evden çalışanlar için hazırladığımız 5 sağlıklı beslenme önerisi listesini incelemeye ne dersiniz?

 

1. Beslenmenizi Düzene Sokun

 

Beslenmenizi Düzene Sokun

Masa başında uzun saatler çalışırken, bir de etrafınızda sizi kontrol edecek kimse olmayınca istediğiniz şekilde hareket edebilme, istediğiniz kıyafeti giyebilme gibi özgürlüklerin yanında sürekli atıştırmak gibi kontrol etmesi oldukça zor alışkanlıklar edinebilirsiniz. Bunun önüne geçmek için kendi kendinizi kontrol etmeniz çok önemli. Ofiste çalıştığınız dönemde molalarınızın saatleri ve süreleri belliydi, kendi kendinize de bu programı sürdürmeniz mümkün. Kendinize bir program yapın ve yemek molanızı da bu programa uyarak verin. Böylece hem odağınız kaybolmadan daha verimli çalışırsınız hem çalışırken sürekli buzdolabından bir şeyler aşırmanın önüne geçmiş olursunuz.

 

2. Tabaklarınızı Renklendirin

Tabaklarınızı Renklendirin

Pandemi döneminde karantina ve önlemler gibi sebeplerle çoğu kişinin hareketi oldukça kısıtlandı. Bunun üzerine bir de evden çalışma sistemine geçmek ve evde sadece yatak, çalışma sandalyesi ve koltuk üçgeninde hareket etmeye çalışmak iyice sağlıksız bir yaşam tarzına davetiye çıkarır oldu. Bu durumda beslenme düzeniniz kadar aldığınız besinlerin çeşitliliği de önem kazanmış oldu. Protein, yağ ve karbonhidrat açısından dengeli, lif içeriği zengin besinler tüketmelisiniz. Bunun için en önemli adım da, yemeğinizi dışarıdan söylemek yerine evde kendinizin hazırlaması olabilir. Tüm gün evden çalışıp bir de üstüne mutfakta zaman geçirmek istemiyor olabilirsiniz. Sevdiklerinizle veya tek başınıza, yemek yapmayı eğlenceli hale getirmeye çalışın. Denemekten korkmayın, çeşitli internet sitelerinden değişik yemek tarifleri araştırın ve renkli tabaklar hazırlayın. 

 

3. Yeterli Miktarda Sıvı Tüketin

 

Yeterli Miktarda Sıvı Tüketin

Çalışırken fark etmeden fazla yediğinizi anladığınız anda, atıştırmalıkların yerine sıvıları koyabilirsiniz. Masa başında çalışıyorsanız yanınızda mutlaka büyük bir su şişesi bulundurun, bu sayede sürekli ayağa kalkıp su içmek için mutfağa gitmemiş ve gereksiz atıştırmalıklarla geri dönmemiş olursunuz. Çalışırken suyunuzdan ara sıra alacağınız yudumlar, gereksiz açlığın büyük ölçüde önüne geçer. Yeterli su içmenin yanında, acıktığınızı hissettiğiniz anda, eğer bu sıkıntıdan kaynaklı bir açlıksa atıştırmalıklara uzanmak yerine kendinize bir bardak bitki çayı hazırlayın.

 

4. Alışverişe Listeyle Çıkın

 

Alışverişe Listeyle Çıkın

Evden çalışma düzenine geçtikten sonra alışveriş sepetiniz de kontrolden çıkmış olabilir. Sürekli evde vakit geçirmeye başlayınca yemek yapmak için uzun süre harcamaya üşenir hale gelmiş ve hazır gıdalara yönelmiş olabilirsiniz. Ancak evden çalışırken fazla kiloların, aşırı şeker ve kafein kaynaklı zihinsel yorgunluğun ve odaklanamama sorununun önüne geçmek için daha sağlıklı tabaklar hazırlamaya başlamanız gerekiyor. Alışveriş yaparken gözünüzün her gördüğünü ve canınızın her çektiğini satın almamak için alışverişlerinize mutlaka listeyle çıkın. Bu sayede görüntüsüyle cezbeden hazır gıdalardan uzak durmuş olursunuz.

 

5. Atıştırmalıklarınızı Sağlıklı Olanlarla Değiştirin

 

Atıştırmalıklarınızı Sağlıklı Olanlarla Değiştirin

Evden çalışma düzeninde sağlıklı beslenmek için buraya kadar olan tüm maddeleri uygulamaya başladınız. Ancak sıradaki maddeyi alışkanlık haline getirmek gerçekten çok güç olabiliyor. Çalışırken elinizin hangi yiyeceğe uzandığını kontrol etmek zor, özellikle yanınızda size engel olacak çalışma arkadaşlarınız bulunmuyorsa. Ancak endişelenmenize gerek yok, çünkü atıştırmalıklarınızı tamamen kesmenize gerek de yok. Yalnızca onları sağlıklı olanlarla değiştirmeniz gerekiyor. Şekerli ve aşırı yağlı, işlenmiş market ürünleri yerine fındık, fıstık, badem, ceviz gibi kuru yemişleri ve tatlı ihtiyacınız için kuru üzüm, hurma gibi kuru meyveleri atıştırmalık olarak tercih edebilirsiniz. Sağlıklı alternatifler olsalar da yine de bu yiyecekleri kontrollü tüketmeniz gerektiğini unutmayın. Eğer sade kuru yemişlerden ve tek başına kuru meyvelerden hoşlanmıyorsanız veya sağlıklı atıştırmalıklarınıza farklı seçenekler eklemek istiyorsanız Zbarz’ın 7’li tanışma paketini tercih edebilirsiniz. Birbirinden lezzetli ve enerji deposu seçenekler arasından damak zevkinize uyacak ve favoriniz olacak Zbarz‘ı seçerek evden çalışırken enerjinizi yüksek tutabilir, konsantrasyonunuzu artırabilir ve sağlıklı atıştırmalıkların keyfini çıkarabilirsiniz.

Zbarz
Yorum Yazın
Yorum Yapabilmek İçin Yapmalı Veya Olmalısınız.