Bir Süper Besin Olarak Bademin 7 Faydası

Bir Süper Besin Olarak Bademin 7 Faydası

Ülkemizin de sayılı ana üreticileri arasında yer aldığı badem, hem lezzetli hem faydalı içeriği nedeniyle yüzyıllardır tüm dünyada yaygın olarak tüketilir. Uyumlu tadı sayesinde çikolatalardan dondurmalara, tatlılardan enerji barlara kadar birbirinden farklı ürünlere ve tariflere eşlik eden badem, aynı zamanda en popüler kuru yemişlerden biri. Yüksek fayda oranı için çiğ olarak tüketilmesi gereken bademin diş bademi, taş bademi, gababağ, acıpayam ve şeytan payamı gibi birbirinden farklı çeşitleri de bulunur.

Sağlıklı yaşamı destekleyen ideal gıdalardan biri olduğu için süper besin adıyla anılan badem çeşitleri, tıpkı diğer süper besinler gibi, yoğun bir vitamin, mineral, lif ve antioksidan içeriğine sahip. Bu nedenle cilt güzelliğinden bağışıklık sistemine, kan şekerinden kalp sağlığına kadar birbirinden farklı konularda olumlu etkiler sağlar. Zayıflamaya yardımcı olduğu için diyet yapanların, formunu korumak isteyenlerin ve sporcuların da beslenme rutinlerinde kendisine yer bulan badem, özellikle 7 faydasıyla ön plana çıkar.

 

1. Vitamin ve Mineral İçin Mükemmel Bir Kaynak Oluşturur

 

Doymamış yağ, lif, kalsiyum, fosfor, demir, potasyum, magnezyum ve çinkonun yanı sıra A, B, C ve E vitaminleri de içeren badem; böylece günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızın önemli bir bölümünü karşılamanıza yardımcı olur. Yeterli miktarda karbonhidrat da barındıran bu zengin içerikli besin, yalnızca yarım çay bardağı gibi oldukça az bir miktarıyla dahi günlük manganez ihtiyacınızın %45’ini, bakır ihtiyacınızın ise %20’sini karşılamayı başarır.

 

2. Cilt Sağlığı ve Güzelliği Konusunda Destekleyici Görevi Görür

 

Cildi olumsuz dış etkenlerden koruyan E vitamini, badem çeşitlerinde yüksek oranlarda yer alır. Bu da bademi cilt sağlığı ve güzelliğinde en çok tercih edilen gıdalardan biri yapar. Saç, tırnak ve cilt ile ilgili kozmetik ürünlerde sıklıkla E vitamini ve badem içeriklerine rastlanmasının temel sebebi de budur. Özellikle badem yağı, antik çağlardan beri cilt sağlığı ve güzelliği için yaygın olarak kullanılır.

 

3. Kemiklerin Güçlendirilmesinde Etkili Olabilen Bir Besin

 

Kemiklerin Güçlendirilmesinde Etkili Olabilen Bir Besin

Kemiklerin gelişimi ve güçlenmesinde etkili olan kalsiyum ve magnezyum, özellikle süt ve süt ürünlerinde yoğun olarak bulunur. Badem de tıpkı süt ve süt ürünleri gibi zengin bir kalsiyum ve magnezyum kaynağı. Bu yüzden laktoz alerjisi bulunanlar veya vegan olanlar, süt yerine badem tüketebilir. Badem sütü, bu açıdan en ideal ürünlerden biri.

 

4. Kan Şekerinin Düzenlenmesine Yardımcı Olur

 

Karbonhidrat oranı düşük ancak doymamış yağ oranı yüksek olan badem, böylece tokluk süresinin uzatılmasına katkı sağlar. Aynı zamanda meyve gibi karbonhidrat içerikli gıdalarla beraber tüketildiğinde kan şekerindeki ani dalgalanmaların önlenmesine de destek olur. Zengin bir lif kaynağı olan yulaf gibi sağlığa yararlı besinleri tatlandırmak amacıyla da kullanılabilir.

 

5. Kalp ve Damar Hastalıkları Riskini Azaltmaya Destek Olur

 

Kalp ve Damar Hastalıkları Riskini Azaltmaya Destek Olur

Kalp ve damar hastalıklarının en önemli sebeplerinden biri kandaki kötü kolesterol seviyesinin yüksek olması. Yarım çay bardağı bademde bulunan 18 gram yağın 11 gramı kalp ve damar sağlığı açısından faydalı doymamış yağlardan meydana gelir. Ayrıca bademin yoğun E vitamini içeren yapısı, özellikle damar sertliği gibi sağlık sorunlarında destekleyici bir niteliğe sahip.

 

6. Bağışıklık Sisteminin Güçlendirilmesine Katkıda Bulunur

 

Antioksidan özelliğe sahip olan badem çeşitleri, ek olarak immün sistemi destekleyen besin değerleri de içerir. E vitamini dışında yüksek oranda manganez, bakır, fosfor ve riboflavin barındıran badem, bu sayede bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur.

 

7. Kilo Vermenize ve Formunuzu Korumanıza Destek Olur

 

Tok tutma konusunda olumlu etkilere sahip olduğu için pek çok diyette yer alan badem, bu özelliğinden dolayı zayıflamak ve formda kalmak isteyenlerin en çok tercih ettiği besinlerden biri. Özellikle kahvaltılarda ve ara öğünlerde yaygın olarak tüketilir.

 

Öneri: ZBARZ – Active Kahve Damla Sakızı

 

Siz de bademden yer fıstığına, hurmadan yulafa birçok faydalı besin içeren ZBARZ Active Kahve Damla Sakızı enerji barı ile vücudunuzun ihtiyaçlarını lezzetli ve eğlenceli bir şekilde karşılayabilirsiniz.

Zbarz
Yorum Yazın
Yorum Yapabilmek İçin Yapmalı Veya Olmalısınız.