Yağ Yakımını Hızlandırıcı 9 Besin

Yağ Yakımını Hızlandırıcı 9 Besin

Kilo verme konusundaki denklem aslında çok basit. Alınan kalorinin harcanan kaloriden az olmasıyla yağ yakımı gerçekleşiyor. Burada metabolizma önemli bir etken olabiliyor. Hepimiz biliyoruz ki tek başına hiçbir besin kilo verdirmiyor. Ancak bazı besinler metabolizmamızı hızlandırarak yağ yakımını destekliyor. Beslenme planınıza bu besinlerden ekleyebilir, doğru bir egzersiz programıyla da destekleyebilirsiniz. Böylece hedefinize ulaşmanız kolaylaşacaktır. İşte yağ yakımını hızlandıracak 9 besin…

 

1. Tarçın

 

Tarçının vücutta termojenik etki yaratarak vücut ısısını artırdığı belirtiliyor. Böylece metabolizma hızını artırarak daha fazla kalori yakılmasına destek olur. Kan şekeri ve insülin direnci üzerinde etkisi olduğu bilinen tarçın, aynı zamanda ödem atımına da fayda sağlar.

Tatlı isteğini de bastırabilen tarçına beslenme planınızda yer verebilirsiniz. Tarçını dilerseniz çubuk olarak suyunuzun içine atabilir dilerseniz de toz halinde meyvenizin üzerine serpebilirsiniz.

 

2. Kahve

 

Kahve

Kafein içeriğiyle metabolizma hızına etki ederek yağ yakımına fayda sağlar. Kahve, bir yandan iştahınızı bastırırken bir yandan da enerji üretimini destekler. Böylece egzersizlerinizde performansınızın artmasına yardımcı olur. Ancak burada içtiğiniz kahvenin şekerli, bol kremalı veya sütlü olmaması gerektiğinin altını çizmeliyiz.

 

3. Yumurta

 

Çok değerli protein kaynaklarından biri olan yumurta, yağ yakımına destek olan besinler arasında yer alır. Yumurta, kas yapımını destekler ve sizi uzun süre tok tutar. Yapılan bir araştırmaya göre kahvaltıda yumurta yiyen insanlar, yemeyenlere göre gün içinde daha az kalori alıyor. Yumurta ile birlikte ceviz ve maydanoz tüketerek faydalı yağ asidi alımınızı artırabilirsiniz. Böylece demirin emilimine de katkıda bulunabilirsiniz.

 

4. Hindistan Cevizi Yağı

 

Hindistan Cevizi Yağı

Sağlıklı yağlardan biri olan Hindistan cevizi yağı, içeriğindeki orta zincirli yağ asitleri sayesinde metabolizmanın hızlanmasına destek olur. Kalori yakımına destek olurken aynı zamanda vücuda enerji verir. Günde 2 yemek kaşığını geçmemek şartıyla beslenme planınıza ekleyebilirsiniz.

 

5. Kırmızı Biber

 

İçeriğindeki “kapsaisin” maddesiyle kan dolaşımını hızlandırarak vücut ısısını artırır. Vücutta yarattığı bu termojenik etki sayesinde metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımına destek olur. Ayrıca yapılan araştırmalarda kapsaisinin yağları okside ederek bel çevresini inceltmeye destek olduğu sonucu elde edilmiş. Enerji verdiği bilinen kırmızı biber, aynı zamanda tokluk hissi de yaratır. Mide rahatsızlığınız yoksa yemeklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

6. Yeşil Çay

Yeşil çay termojenik etkisi sayesinde metabolizma hızını artıran besinlerden biri. Yeşil çayın içeriğinde bulunan ve kısaca EGCG olarak adlandırılan bileşenler sayesinde yağ yakımına destek olduğu uzun yıllardır biliniyor. EGCG adı verilen bu bileşenler aynı zamanda vücutta yağ depolanmasını önlemeye de yardımcı olur. Günde 2 fincanı aşmayacak şekilde tüketebilirsiniz.

 

7. Avokado

 

Avokado

Omega 9 yağ asitleri bakımından zengin olan avokado kilo vermeye yardımcı besinlerden biri. Avokado, metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımına destek olur. Lif ve su açısından da zengin olan avokadoyu kahvaltılarınızda ve salatalarınızla birlikte günün diğer öğünlerinde tüketebilirsiniz.

 

8. Zencefil

 

Yağ yakımı için mükemmel bir baharat olan zencefil aynı zamanda antiviral ve antiinflamatuar etkiye sahip. Vücudumuzda artan yağ dokusu inflamasyonu da artırır. Zencefil ise artan bu inflamasyon ile savaşır. Yapılan araştırmalarda zencefilin vücut ısısını etkileyerek metabolizmayı %20 oranında hızlandırdığı tespit edildi. Yeşil çay, tarçın veya sarımsak ile birlikte kullanarak yağ yakımı etkisini güçlendirebilirsiniz.

 

9. Elma Sirkesi

 

Elma sirkesi, içerdiği asetik asit sebebiyle mide asiditesini artırır ve böylece asit azlığı nedeniyle yaşanan sindirim problemlerini çözmeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda elma sirkesinin tokluk kan şekerini düşürdüğü de tespit edilmiş. Bir klinik çalışma ise elma sirkesinin kilo ve vücut yağ kütlesinde azalmaya neden olduğunu göstermiş.

 

BONUS: ZBARZ – Power

ZBARZ Power Yer Fıstıklı Protein Bar, ara öğünlerinizde tercih edebileceğiniz hem lezzetli hem sağlıklı bir alternatif. Yüksek protein içeriğiyle uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Böylece gün boyu daha enerjik hissedersiniz. Ayrıca metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakımına da destek olur. İçerisinde bulunan yer fıstığı kan şekerinin dengede kalmasına yardımcı olur.

Zbarz
Yorum Yazın
Yorum Yapabilmek İçin Yapmalı Veya Olmalısınız.