Bağışıklık Sistemi Güçlendirici Antioksidan İçeren 9 Besin

Bağışıklık sistemi, vücudumuzu ayakta tutan ve hastalıklara karşı dirençli kılan çok önemli bir parçamız. Vücudumuzu virüs, bakteri ve diğer mikroplara karşı güçlü kılmak ve korumaya almak için bağışıklık sistemimizi desteklemek zorundayız. Adeta bir kalkan görevi gören bağışıklık sistemini antioksidan yönünden zengin besinler tüketerek güçlendirebiliriz. Sağlıklı bir bünyeye sahip olmak için bağışıklık sisteminizi desteklemek istiyorsanız sizin için sıraladığımız antioksidan zengini 9 besine göz atabilirsiniz.

 

1. Yeşil Çay

 

Yeşil Çay

İçeriğindeki kateşin sayesinde güçlü bir antioksidan olan yeşil çay ile bağışıklık sisteminizi sağlamlaştırabilirsiniz. Kan şekerini dengeleyen, kalbi güçlendiren ve etkili bir idrar söktürücü olan yeşil çay bünyenizin koruma kalkanını destekliyor. Hastalığa yakalanma riskinin düşürülmesine de katkıda bulunuyor.

 

2. Hindistan Cevizi

 

Zengin bir lif kaynağı olan Hindistan cevizi metabolizmayı hızlandırıyor. Sahip olduğu yüksek orandaki mineral ve vitaminlerle kan şekerini dengelemekle kalmayıp bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Bünyesinde barındırdığı laurik asit ile kaprilik asitler sayesinde vücuda bakteri ve virüslerin girmesi zorlaştırılıyor. Böylelikle vücut hastalıklara karşı özel bir koruma kalkanı geliştirmiş oluyor. Antioksidan, antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahip olan Hindistan cevizini tüketerek vücudunuzun antioksidan ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

 

3. Keten Tohumu

 

Keten Tohumu

Keten tohumu için en iyi bitkisel Omega 3 kaynağı desek yanılmış olmayız. Yapısındaki antioksidan sayesinde bağışıklığı güçlendirerek serbest radikallerle mücadele eder. Sindirim sisteminizi destekleyerek metabolizmayı hızlandırır. Her gün keten tohumlu besinler tüketerek en sağlıklı şekilde kilo verebilir, bünyenizi güçlendirebilirsiniz.

 

4. Badem ile Ceviz

 

Badem ve ceviz; bünyesindeki doymamış yağ asitleri, yüksek orandaki lifli yapısı, magnezyum ve kalsiyum gibi minerallere sahip olmasının yanı sıra en güçlü antioksidan kaynakları arasında sayılır. İçeriğindeki E vitamini ile bağışıklık sisteminiz desteklenir.

Ceviz, en etkili antioksidanların başında gelen Omega 3 yağ asitleriyle dolu bir kuru yemiş. Her gün tüketeceğiniz 4 adet ceviz ile demir, manganez ve triptofan gibi mineral ihtiyacınızın büyük bir kısmını karşılamış olursunuz. Her diyetin olmazsa olmazı badem ile cevize besin düzeninizde yer vererek uzun süreli tokluk hissi yaşayabilirsiniz. Ara öğünlerinizde elma, muz gibi meyvelerin yanına ekleyeceğiniz badem, ceviz ikilisi ile kan şekerinizin dengelenmesini sağlayabilirsiniz.

 

5. Portakal

 

Portakal

Yüksek oranda antioksidan barındıran C ve A vitaminini portakalda bolca bulabilirsiniz. Kış aylarında grip ve soğuk algınlığına yakalanmak istemiyorsanız portakalı besin düzeninize mutlaka dahil etmelisiniz. Lif ve vitamin deposu olan portakalı, mide hassasiyetiniz yoksa, günde 2 adet tüketerek bağışıklık sisteminize destek olabilirsiniz.

 

6. Elma

 

Hem lezzetli hem de sağlıklı meyvelerden biri olan elma ile karşınızdayız. Elma, sindirimi kolaylaştıran lifli yapısı sayesinde metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenize katkı sağlıyor. Vitamin ve mineral yönünden de zengin olan elma, oldukça kuvvetli bir antioksidan. Cildin yenilenmesinden hastalıklara karşı koruma kalkanı oluşturmasına kadar çok sayıda yararı bulunan elmayı ara öğünlerde meyve tabaklarınıza dahil edebilirsiniz.

 

7. Üzüm

 

Üzüm; sodyum, bakır, manganez, potasyum, çinko, magnezyum ve demir gibi sayısız derde deva olan vitamin ile mineralleri barındırıyor. Bilindiği üzere üzüm oldukça güçlü bir antioksidan kaynağı. Bu özelliğini de içeriğindeki resveratrol adı verilen oldukça güçlü bir antioksidandan alıyor. Bağışıklık sisteminizi destekleyen, kansızlığı önleyerek vücut direncinizi arttıran üzüme beslenme programınızda mutlaka yer vermelisiniz.

 

8. Sarımsak

 

sarımsak

Sarımsak, en güçlü antioksidanların başında geliyor. Sahip olduğu antiseptik özellikler sayesinde vücudunuz toksinlerden arınarak hastalıklara karşı koruma altına alınıyor. Antioksidana ilaveten E vitamini yönünden de zengin olan sarımsakla gün boyu enerjik hissedebilirsiniz. Cildinizi yenileyen, yorgunluğunuzu hafifleten ve adeta bir mikrop savar görevi gören sarımsağa besin düzeninizde mutlaka yer vermelisiniz.

 

9. Tahin

 

Tahin, öğütülmüş susam tohumlarından elde edilen bir sağlık ve lezzet deposu. Omega 3 ve Omega 6 deposu olan tahinin vücuda yararları saymakla bitmez. Faydalı yağ asitlerinin bir numaralı kaynağı olan tahin aynı zamanda potasyum, kalsiyum, demir, protein ve manganez açısından da zengin bir gıda. Her gün yeterli miktarda tahin tüketerek bağışıklık sisteminizi destekleyebilir ve kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Zbarz
Yorum Yazın
Yorum Yapabilmek İçin Yapmalı Veya Olmalısınız.