Enerji Barı Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Tüketmeliyiz?

Enerji Barı Nedir

Enerji barı, şeker ilavesiz sağlıklı atıştırmalık olarak bilinen bir tür besin. Protein ve lif yönünden zengin olan enerji barının içeriğinde genellikle orman meyvesi, kuru yemiş, çiya, susam, kakao, tarçın, yulaf gibi yüksek enerji veren leziz ürünler bulunuyor. Bu yüzden enerji barının birçok faydası bulunuyor.

Enerji barı egzersiz anında yağ yakımını kolaylaştırırken vücutta bulunan kas kütlesini artırmaya ve kas hacmini korumaya yardımcı oluyor. Tokluk hissi veren minik enerji barlarını egzersiz öncesi ya da sonrası tüketebileceğiniz gibi ara öğün olarak da tüketebilirsiniz. Peki, enerji barının faydaları nelerdir? Enerji barını nasıl tüketmeliyiz? Bu yazımızda enerji barının bütün yönlerini sizin için araştırdık…

 

Enerji Barı Nedir?

 

Enerji barı; karbonhidrat oranı ile vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi karşılamaya yardımcı olan lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık türü. Yulaf, rafine şekersiz çikolata, fıstık ezmesi, orman meyvesi, hurma gibi değişik tatlar ile lezzetlendirilmiş ve içeriğinde kavrulmamış tuzsuz kuru yemişler bulunan bu enerji barlarını siz de tercih edebilirsiniz. Amacınıza, damak tadınıza ve ihtiyacınıza uygun olan enerji barlarını seçtikten sonra gün içinde oluşan açlık hissinizi bu lezzetli ve minik atıştırmalıklar ile bastırabilirsiniz.

Sadece kas hacmini ve kas kütlesini artırmak isteyen sporcular değil, ev hanımları ya da ders çalışan öğrenciler de bu sağlıklı ve leziz atıştırmalıkları rahatlıkla tüketebilir.

 

Enerji Barının Faydaları Nelerdir?

 

Enerji barı egzersiz yaparken yağ yakımını kolaylaştırıyor. Vücudunuzdaki kas kütlesini ve kas hacmini korumayı destekliyor. Zihinsel ve fiziksel yorgunluğunuzu azaltarak kaybettiğiniz enerjinin geri gelmesine destek veriyor. İçeriğinde bulunan lifler ve sağlıklı yağlar sayesinde tokluk hissini artırıyor ve kilo kontrolüne destek oluyor. Enerji barlarını egzersiz öncesi ya da sonrası tüketebileceğiniz gibi ara öğün olarak da tüketebilirsiniz. İşte, enerji barının vücudunuz için faydaları:

 

1. Kas Kütlesinin Gelişmesini Destekliyor

 

Kas Kütlesinin Gelişmesini Destekliyor

Enerji barının içerdiği proteinler ve aminoasitler, vücudunuzda bulunan kasların yıkımına engel oluyor. Kaslarınızın daha sağlıklı bir şekilde korunmasına ve büyümesine destek oluyor. Enerji barını egzersizden önce ya da sonra rahatlıkla tüketebilirsiniz. Aynı zamanda içinde yer fıstığı, badem, fındık gibi kuru yemişler olan ürünleri de tüketebilirsiniz.

 

2. Kilo Kontrolüne Destek Oluyor

 

Enerji barları, içinde bulunan kompleks yapılı proteinler ve lifler sayesinde uzun süreli tokluk hissi sağlıyor. Proteinlerin ve liflerin vücudunuzdaki emilimi uzun sürdüğü için kilo almaya ya da kilo vermeye çalıştığınız dönemlerde rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

 

3. Enerjik ve Zinde Hissetmeye Yardımcı oluyor

 

Enerjik ve Zinde Hissetmeye Yardımcı oluyor

Enerji barları, metabolizmanızı hızlandırarak vücudunuz için gerekli olan enerjiyi sağlıyor ve hayatınızı kolaylaştırmaya yardımcı oluyor. Eğer siz de beyaz kan hücrelerinizi harekete geçirerek bağışıklık sisteminizi desteklemek ve daha enerjik hissetmek istiyorsanız, enerji barlarını tercih edebilirsiniz.

 

4. Aniden Gelen Yeme İsteğinizi Yatıştırıyor

 

Enerji barları sağlıklı atıştırmalıkları tek bir bara topladığı için anlık açlık krizlerini bastırmaya yardımcı oluyor. Aniden düşen kan şekerinizi ve enerjinizi yeniden düzenlemeniz için destek veriyor. Kan şekerinizin düzenli olması, vücudunuzun kan basıncını dengeliyor ve kalp sağlığınızı korumanız için yardımcı oluyor. Bu yüzden enerji barlarını dengeli ve sağlıklı beslenme programınıza dahil edebilirsiniz.

 

5. Güçlü Hafıza İçin Destek Veriyor

 

Enerji barları içeriğinde bulunan omega-6 ve omega-3 ile, vücudunuzda bulunan hormonların düzenli çalışmasını destekliyor. Düzenli çalışan hormonlar ise beyin hücrelerinizin çoğalması ve dikkatinizin artması için destek veriyor. Bu sayede unutkanlığın önüne geçerek alzheimer ve parkinson gibi hastalıkları engellemeye yardımcı oluyor. Gün içinde konsantrasyonunuzu ve verimliliğinizi artırmak isterseniz enerji barlarını tüketebilirsiniz.

 

Enerji Barını Nasıl Tüketmeliyiz?

 

Eğer siz de sağlıklı ve dengeli bir yemek düzenini hayat felsefesi haline getirdiyseniz, enerji barlarını bu düzene dahil edebilirsiniz. Ekşi, tuzlu, baharatlı ya da tatlı enerji barlarının arasından sizin için en uygun olanı tüketebilirsiniz.

Enerji barları ile gün içinde sağlıklı ve leziz ara öğünler oluşturabilirsiniz. Ara öğünler bütünsel sağlığınızı korumanız için size yardımcı olur. Yanınızda kolayca taşıyabileceğiniz ZBARZ’ın enerji barları ile vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi geri kazanırken bağışıklık ve sindirim sistemlerinizi de destekleyebilirsiniz.

Zbarz
Yorum Yazın
Yorum Yapabilmek İçin Yapmalı Veya Olmalısınız.