Kış Mevsiminde Kilomuzu Korumak İçin Almamız Gereken Sağlıklı Yaşam Önlemleri

Soğuk havalarda dışarıda eskisi kadar aktif bir hayat süremediğimiz için dikkatli davranmadığımız sürece ister istemez fazla kilolar ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Yaşam kalitemizi arttırmak için gün boyu çalışıp didiniyoruz fakat gün içinde farkında olmadan yaptığımız bazı alışkanlıklar sağlığımızı ve görünüşümüzü olumsuz etkiliyor. En önemli yaşam kriterimiz sağlık ve bunu korumak için mücadele etmeliyiz.

Sonbahar ve kış aylarında vücut, soğuğa karşı direncini korumak için çok fazla enerji harcamaz ve metabolizmanın çalışma hızı düşer. Evde daha çok zaman geçirildiği için sürekli bir şeyler yeme ihtiyacı hissedilen bu dönemde karbonhidrat alımı artar, diyet yapmak zorlaşır ve hareket azalır. Mevsimler değişse de kilonuz belirli aralıklarda kalsın, metabolizmanız hızlı çalışsın, hastalıklar sizden uzak dursun istiyorsanız bilmeniz gereken bazı tüyolar var. İşte kış mevsiminde kilomuzu korumak için dikkat etmemiz gereken sağlıklı yaşam tüyoları…

 

Su İçmeyi Unutmamalısınız

 

Su İçmeyi Unutmamalısınız

Vücudumuzun yarısından çoğu sudan oluşur. Dolayısıyla vücut sistemlerimizin düzenli çalışabilmesi için dışarıdan alınan suya ihtiyaç var. Su metabolizmanın yavaşlamasını engeller ve kilo alımını durdurmaya yardımcı olur. Bu nedenle su içmeyi günlük rutinlerinizin bir parçası haline getirmelisiniz. Hatırlatmakta fayda var: Susama hissi kişi uzun bir süre susuz kaldıktan sonra gelir. Yani kişi aslında susama hissini beklemeden su tüketmeli.

Fakat yazın sıcak havalar nedeniyle bol bol tükettiğimiz suyu, kışın soğuk havalarda tüketmek bazılarımız için eziyet olabiliyor. Eğer siz de su içmekten hoşlanmıyorsanız suyunuzun içine aroma verebilecek birkaç meyve atabilir veya çeşitli su bardakları ile su içmeyi eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

 

Güne Sağlıklı Ve Doyurucu Bir Kahvaltı İle Başlayın

 

Metabolizmanızı hızlandırmak için güne kahvaltı ile başlamalısınız. Sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı, gün içinde aşırı karbonhidrat tüketimini engeller ve kilo almanızı önler. Eğer kahvaltıyı poğaça veya börek gibi basit karbonhidrat içeren gıdalar ile yaparsanız gün içerisinde daha çok açlık hissedersiniz.

 

Evinizde Sağlıklı Atıştırmalıklar Bulundurun

 

Kış aylarında kendimizi daha depresif ve mutsuz hissettiğimiz bir gerçek. Bu olumsuz duygular ister istemez hepimizi çikolata, bisküvi gibi şekerli gıdalara yönlendiriyor. Fakat bu besinler kan şekeri dengesinde ani değişimlere neden olduğu için beslenme düzenimizi olumsuz etkiliyor. Dolayısıyla kilo almaya daha eğilimli oluyoruz. Basit karbonhidratlar yerine kuruyemiş, meyve veya yüksek lif içeren barlar tüketebilirsiniz. Elma ve tarçın ikilisini sevenlerdenseniz Zbarz’ın Slim Guarana Elma barına bayılacaksınız. Eğer ara öğünlerinizde tuzlu bir şeyler yemeyi tercih ediyorsanız Chill Kırmızı Biber barı tam size göre!

 

Öğünlerinizin İçeriğine Mutlaka Kış Sebzelerini Ekleyin

 

Kış mevsiminde hem hastalıklardan korunmak hem de kilo alımını durdurmak için öğünlerinizde mutlaka sebze bulundurmalısınız. Ispanak, karnabahar, brokoli, havuç gibi kış sebzeleri büyük oranda lif ve vitamin içerir. Lifli gıdalar bağırsak hareketlerinizi arttırarak sindirim sistemine yardımcı olur. Bu da metabolizmanızın hızlanmasını sağlar ve kilo alımını önlemeye yardımcı olur. Bu nedenle ana öğünlerde mümkün olduğunca sebze tüketmeye çalışın.

 

Düzenli Egzersiz Yapmak Hem Bedeninize Hem de Ruhunuza İyi Gelecek

 

Düzenli Egzersiz Yapmak Hem Bedeninize Hem de Ruhunuza İyi Gelecek

Soğuk havalarda dışarıda düzenli spor yapmak zor geliyor olabilir. Yine de kış günlerinde az da olsa hareket etmek hiç hareket etmemekten daha iyidir. Sporunuzu, mükemmel olması veya saatlerce sürmesi gerektiği için ertelemeyin. Sadece yapmaya başlayın, gerisinin geldiğini siz de göreceksiniz.

Eğer dışarı çıkmak spor yapmanızı engelliyorsa pilates, kardiyo gibi evde yapılabilecek spor türleri ile başlangıç yapabilirsiniz. Düzenli yapılan fiziksel aktivite sadece metabolizmanızı hızlandırmak ile kalmaz, psikolojik olarak da sizi rahatlatır. Bu da gün içinde daha rahat diyet yapmanıza yardımcı olur.

 

Öğün Atlamak Doğru Bir Seçim Değil

Kış aylarında günler kısaldığı için ara öğünleri hatta bazen ana öğünleri bile atlayabiliyoruz. Fakat öğünleri atlamak, gün içerisinde kan şekeri dengesini bozarak ilerleyen saatlerde daha çok açlık hissetmeye neden olabiliyor. Öğün atlamadığınızda ve yüksek lif içeriğine sahip sebze ve meyveleri beslenmenize dahil ettiğinizde kan şekeri dengenizi daha rahat korursunuz.

 

Günde Bir Bardak Bitki Çayı Vücudunuza İyi Gelecek

Havalar soğuduğu için kışın daha çok sıcak içecekler içmek isteriz. Beslenme listesinde bir sıcak içecek yer alacaksa o mutlaka bitki çayı olmalı. Yeşil çay, rezene, ekinezya gibi bitki çaylarından damak tadınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Bu çaylar metabolizmanızın çalışmasına destek vermekle kalmayacak, psikolojik olarak da sizi rahatlatacaklar.

Zbarz
Yorum Yazın
Yorum Yapabilmek İçin Yapmalı Veya Olmalısınız.