Spor Yapamayanların Tercih Edebileceği 6 Sağlıklı Atıştırmalık Alternatifi

Hayatın koşturmacası içerisinde bir türlü spor yapmaya fırsat bulamıyorsanız sağlıklı atıştırmalıklarla bedeninizi destekleyebilirsiniz. Sağlıklı atıştırmalıklar tüketerek bir yandan vücudunuzun vitamin ve mineral ihtiyacını karşılarken diğer yandan bedeninizdeki sistemleri fonksiyonel çalışmaları için destekleyebilirsiniz. Vücudunuzun fit yapısını destekleyen sağlıklı atıştırmalıklar ile daha enerjik hissedebilirsiniz. Bu yazıda sağlıklı beslenme koşullarına uyarak tüketebileceğiniz birbirinden lezzetli atıştırmalık önerilerini bir araya getirdik. İşte birbirinden sağlıklı, pratik ve lezzetli 6 farklı atıştırmalık önerisi:

 

1. Maydanozlu Yoğurt

 

Maydanozlu Yoğurt

Yoğurt, içeriğindeki kalsiyum minerali sayesinde vücudun yağ yakım sürecini destekliyor. Ayrıca ödem azaltıcı etkisi de bulunuyor. Dolaşımı hızlandırdığı için kilo vermeyi kolaylaştırdığını da söyleyebiliriz. Maydanoz ise kalorisi çok düşük olmasına rağmen içinde çok sayıda vitamin ve mineral barındırdığı için besin değeri çok yüksek olan bir sebze. Maydanoz, vücudunuzdaki ödemi atmanıza imkan tanıyarak böbrekleri ve karaciğeri temizliyor. Özellikle gece yatmadan önce maydanoz ile yoğurdu karıştırıp yediğinizde metabolizmanız hızlanıyor ve fazla kilolardan daha hızlı bir şekilde kurtulabiliyorsunuz.

 

2. Enerji Barları

 

 

Günün yoğunluğuna sağlıklı ve lezzetli bir mola vermek istediğiniz zaman Zbarz’ın enerji barlarını tercih edebilirsiniz. Özellikle sağlıklı beslenerek formda kalmak isteyenlerdenseniz bu atıştırmalıklar tam size göre!

Guarana ve yeşil elmalı bar, bol miktarda besin maddesi içeriyor. Hem bağışıklık sisteminizi destekliyor hem de antioksidan özelliği sayesinde cildinizin yenilenmesine yardımcı oluyor. Ayrıca içindeki guarana metabolizmanızı hızlandırdığı için formda kalmanızı sağlıyor. Guarana ve yeşil elmanın ferahlatıcı lezzetine yeşil çay, tarçın ve zencefil de eşlik ediyor.

Guarana ve portakalın bir araya geldiği bar ise tam bir vitamin deposu! C vitamini bakımından zengin olan portakal, bağışıklık sisteminin direncini koruma noktasında vücuda yardımcı oluyor. Portakal ve guarananın yanı sıra yeşil çay, Hindistan cevizi ve kakao gibi lezzetler de bu enerji barında bir araya geliyor.

 

3. Süt ve Bitter Çikolata

 

Süt ve Bitter Çikolata

Çikolata size her koşulda mutluluk veriyor, değil mi? Fakat çikolatanın daha önemli faydaları da bulunuyor. Bitter çikolatanın metabolizmanızı hızlandırdığını biliyor muydunuz? Bitter çikolata yüksek besin değerine sahip bir gıda. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan ve tam bir kalp dostu. Süt ile birlikte bir miktar bitter çikolata tüketerek hem vücudunuzun besin ihtiyacını karşılayabilir hem de formunuzu koruyabilirsiniz.

 

4. Yoğurt, Yulaf Ezmesi ve Ceviz

 

Yulaf ezmesi lifli bir yapıya sahip olduğu için sindirim sistemine katkı sağlıyor. Günlük protein ihtiyacınızın %15’ini karşılıyor. İçerdiği çinko, cildinizi temizliyor ve toksinlerden arındırıyor. Aynı zamanda gözeneklerin küçülmesine ve cildin daha genç görünmesine katkı sağlıyor. Demir, cildinizin nem ihtiyacını karşılıyor. Manganez ise şişlik, iltihap ve yaralara iyi geliyor. Magnezyum da kan dolaşımını sağlıklı bir düzeyde tutmaya yardımcı oluyor.

Yoğurt, protein bakımından oldukça zengin ve şeker içermiyor. Ceviz ise omega-3 içeriyor, tok tutuyor ve metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakım sürecini destekliyor. Yulaf ezmesi, yoğurt ve cevizi birlikte tükettiğiniz zaman metabolizma hızınızı destekleyerek fazla kilolardan daha hızlı kurtulabilirsiniz.

 

5. Fındık ve Kuru Üzüm

 

Yüksek oranda yağ içerdiği için fındığın genelde fazla kilolara sebep olduğu düşünülüyor. Fakat fındık fazla kilolara sebep olmuyor, tam tersine kilo verme sürecini destekliyor. Aynı zamanda kalp ve damar sağlığınızı da olumlu etkiliyor. Kolesterolü düşürüyor ve kalp krizi riskini azaltıyor. Ayrıca çok iyi bir enerji kaynağı olan fındık, vücudunuza direnç kazandırıyor ve yorgunluk belirtilerini azaltıyor. Fındık ve kuru üzümü birlikte tükettiğiniz zaman demir ve flavonoid bakımından zengin bir karışım elde ediyorsunuz ve metabolizma hızınıza katkıda bulunuyorsunuz.

 

6. Kuru Kayısı

 

Kuru meyveler, şeker katkısı olmadan tatlı ihtiyacınızı karşılamayı sağlıyor. Ayrıca bütün gün kendinizi tok hissetmenize imkan tanıyor. Özellikle kuru kayısı, çok besleyici ve potasyum bakımından çok zengin bir besin. İçerdiği lif sayesinde sindirim sisteminizi düzenliyor, stresi azaltıyor ve kansızlığı önlüyor. Sağlıklı bir atıştırmalık tüketmek istediğinizde kuru kayısıyı tercih edebilirsiniz.

Zbarz
Yorum Yazın
Yorum Yapabilmek İçin Yapmalı Veya Olmalısınız.