• Ana Sayfa
  • Beslenme Önerileri
  • Aniden Gelen Açlık Hissini Nasıl Bastırabiliriz? Bu Anlarda Ne Tür Sağlıklı Alternatiflere Yönelmeliyiz?

Aniden Gelen Açlık Hissini Nasıl Bastırabiliriz? Bu Anlarda Ne Tür Sağlıklı Alternatiflere Yönelmeliyiz?

Aniden Gelen Açlık Hissini Nasıl Bastırabiliriz Bu Anlarda Ne Tür Sağlıklı Alternatiflere Yönelmeliyiz

İşte, okulda ya da bir yolculuk esnasında aniden açlık hissi bastırdığında ne yapıyorsunuz? Maalesef birçoğumuz bu tip durumlarda sağlıksız atıştırmalıklara ve kalorisi çok yüksek yiyeceklere yönelebiliyor. Bu da ne yazık ki fazla kilolara ve çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Zaten ana öğünlerde yeteri kadar kalori alıyoruz ve dönem dönem kendimizi sağlıksız atıştırmalıklarla şımartıyoruz. Bu yüzden ani gelen açlık krizlerini bastırmak için farklı alternatiflere yönelmemiz gerekiyor. Bu yazımızda sizler için bir anda bastıran açlık krizine karşı tüketebileceğiniz birbirinden sağlıklı alternatifleri sıraladık.

 

Lif Oranı Yüksek Meyveler Tüketin

 

Aniden açlık hissi bastırdığında ara öğün olarak lif açısından zengin meyvelere yönelebilirsiniz. Elma, armut, ayva, ananas gibi meyveler lif bakımından zengin olduğu için açlık hissinizi bastırır. Bu sayede yemek vaktine kadar tokluk hissini sürdürebilirsiniz.

 

Süt ve Yoğurt Yiyebilirsiniz

 

Yoğurt

Hiç ummadığınız bir anda aniden karnınızın acıktığını hissederseniz bol kalorili yiyecekler yerine sağlıklı ve kilo aldırmayan alternatiflere yönelmelisiniz. Süt ve yoğurt da yukarıda saydığımız meyveler gibi lif açısından oldukça zengin besin kaynakları olarak öne çıkıyor. Karnınız acıktığında bir bardak süt içerek ya da bir kase yoğurt yiyerek aniden gelen açlık hissini ortadan kaldırabilirsiniz. Dilerseniz yoğurdunuza çeşitli baharatlar ya da sebzeler ekleyerek bu küçük ara öğünü daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

 

Kuru Yemiş Tüketin

 

Henüz mesainin bitmesine ya da son ders zilinin çalmasına çok varsa ve yemeğe kadar kendinizi tok hissetmek istiyorsanız kuru yemişleri tercih edebilirsiniz. Kan şekeriniz düştüğünde ve kendinizi çok aç hissettiğinizde 10-15 tane fındık, ceviz ya da badem tüketebilirsiniz. Bu kuru yemişler hem içeriklerindeki mineraller hem de yüksek lif oranları sayesinde yeniden tok hissetmenizi sağlar.

 

Toz Tarçını Deneyin

 

Kan şekerini dengeleyen toz tarçın da açlık hissini bastıran besin kaynaklarından biri. Toz tarçını doğrudan tüketebileceğiniz gibi yoğurt, süt ya da bitki çaylarına da ilave edebilirsiniz. Yarım çay kaşığı kadar toz tarçın açlık hissini bastırmak için yeterli olur.

 

Ada Çayı ve Ihlamur İçebilirsiniz

 

Ada Çayı ve Ihlamur İçebilirsiniz

İştahı baskılayan ada çayı ve ıhlamur da ani gelen açlık krizlerine karşı etkili alternatifler arasında. Eğer bu çayları tüketmenize engel olan bir sağlık probleminiz yoksa açlık hissi bastırdığında bir bardak ıhlamur ya da ada çayı içerek açlık hissini bastırabilirsiniz.

 

Agar ile Tanışın

 

Agar, jelatin vazifesi gören bir çeşit yosun. Oldukça doyurucu bir besin kaynağı olan agar, tokluk hissi verir. Agar, mideye ulaşmasıyla birlikte sıvılarla etkileşime girerek tokluk hissinin yeniden hakim olmasına yardımcı olur. Agarı çorbalarda, sebzeli içeceklerde ve sebzeli yemeklerde de kullanabilirsiniz. Sadece tokluk hissi vermekle kalmaz, vücudun toksinlerden arınmasını destekleyerek bağırsak fonksiyonlarını iyileştirir.

 

Küçük Bir Bitter Çikolata Parçası İhtiyacınızı Karşılar

 

Bitter çikolata

Bitter çikolata olması koşuluyla açlık krizi yaşadığınız anlarda tatlı tüketiminde özgürsünüz. İki küçük dilim bitter çikolata, açlık hissini bastırmanız için size yardımcı olur. Bitter çikolatanın cazibesine kapılıp porsiyonu abartmayın!

 

Portakal Suyu İçebilirsiniz

 

Yüzde yüz doğal bir portakal suyu içerek açlık hissine dur diyebilirsiniz. İçeriğindeki vitaminler ve mineraller sayesinde vücudun anlık ihtiyaçlarını karşılayan taze sıkılmış portakal suyu, kan şekerini de dengeleyerek tokluk hissi verir.

 

Smoothie Hazırlayın

 

Lif oranı yüksek meyve ve sebzeleri karıştırarak birbirinden lezzetli smoothieler hazırlayabilirsiniz. Smoothielerdeki sebze ve meyvelerin lif ve su içeriği midenizi kolayca doldurarak açlık hissini azaltmanıza yardımcı olur.

 

En Lezzetli Alternatif: Enerji Barı

 

Bir anda bastıran açlık krizlerini enerji barı ile ortadan kaldırmak ister misiniz? Son derece doyurucu olan enerji barları, vitamin ve mineral açısından zengin içeriği sayesinde açlık hissinizin sona ermesini sağlar. Birbirinden lezzetli kuru yemişler, meyveler ve baharatlar ile hazırlanan enerji barları, kolay taşınabilir boyutları sayesinde her zaman yanınızda olur. İş yerinde, okulda ya da yolculuk esnasında çantanızdan bir enerji barı çıkararak vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.

Zbarz
Yorum Yazın
Yorum Yapabilmek İçin Yapmalı Veya Olmalısınız.