- Ana Sayfa
- Chill
Chill
Protein ve B vitamininden zengin besin mayası ve prebiyotik zengini inulin; bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olurken, demirhindinin eşsiz, tatlı ekşi tadı ve baharatların enfes uyumu ile Zbarz Chill günün her öğününde ve canınız her kaçamak istediğinde sizlerle…
Chill
Baharatlı atıştırmalıkların en fit hali Zbarz Chill; tuzlu ve sağlıklı bir alternatif arayanların vazgeçilmezi!Besin mayası, içeriğindeki bol miktarda vitamin ve mineral ile bağışıklık sisteminizi destekler ve sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olur. Besinlerden almanız gereken dokuz temel amino asidi içeren besin mayası, öğünlerinize yüksek kaliteli protein eklemenizi kolaylaştırır.
Doğal bir prebiyotik olan inulin, sindirim sistemindeki dost bakteriler tarafından kullanılarak sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olur.
Demirhindi, içeriğindeki bol miktarda vitamin ve mineral ile bağışıklık sisteminizi destekler ve sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda çok güçlü bir antioksidan olan demirhindi serbest radikaller ile savaşarak hücrelerin zarar görmesini engellemeye yardımcı olur.
Çantanızdan eksik etmeyeceğiniz, Chill Kırmızı Biber ve Chill Fesleğen seçenekleriyle öğününüzü keyifle geçirirken açlığa ve yorgunluğa teslim olmayın!
Chill Kırmızı Biber içeriğindeki kırmızı biber, sindiriminizi kolaylaştırır ve yakılan enerji miktarını artırarak kilonuzu dengelemeye yardımcı olur.
Chill Fesleğen içeriğindeki fesleğen, vücudunuzdaki bakteri ve virüslerin temizlemesine yardımcı olurken bağışıklık sisteminizi de destekler. Sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkileri bulunan fesleğen, hazımsızlık problemlerinizin ve mide kramplarınızın önlenmesine destek olur.
Chill Fesleğen & Chill Kırmızı Biber Tarafını Seç
İçindekiler
BESİN MAYASI
Nutritional yeast, Türkçe’ye “besin mayası” olarak çevrilen ve eski çağlardan beri ekmek yapımında kullanılan en önemli maya türüdür. Yüksek oranda protein, lif, B1, B2, B3, B5, B6, B12, çinko, folik asit içeren besin mayası; vegan ve vejeteryan beslenenlerin de tercihi oluyor.
KENEVİR TOHUMU
Gama Linolenik asit adı verilen uçucu yağ asidi bakımından zengin olan kenevir tohumu, hormonların daha dengeli çalışmasını destekliyor. Parkinson ve Alzheimer hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaya yardımcı oluyor. Bağırsakların doğru işleyişini sağlayarak sindirimi kolaylaştırıyor. Bu durum, kenevir tohumunu diyet listelerinin vazgeçilmezi haline getiriyor.
TAHİN (SUSAM)
Tahin; omega-3 ve omega-6’nın yanı sıra iyi miktarda protein, potasyum, manganez, kalsiyum, demir, sodyum ve diyet lifi gibi faydalı yağ asitleri bakımından da zengin. İçeriğinde bulundurduğu birçok mineral sayesinde bağışıklığı ve kalp sağlığını destekliyor.
İÇ AYÇEKİRDEĞİ
Ay çekirdeği lezzetli bir atıştırmalık olduğu kadar, oldukça sağlıklı da bir besindir. İçeriğindeki güçlü antioksidanlar sayesinde cildin kendini yenilemesine destek olur. Triptofan içeren yiyecekler tükettiğinizde, beyniniz bir nörotransmitter olan serotonin üretimini etkili şekilde artırır. Ay çekirdeği, tohumlarında bulunan yüksek triptofan içeriği ile serotonin salınımını artırmaya destek olur ve rahat bir his yaratır.
KIRMIZI BİBER
Her iklim koşulunda yetişebilen kırmızı biber, zengin besin değerleri ile sağlık için oldukça faydalı. Beta-karoten, antioksidanlar ve içerdiği bol miktarda C vitamini ile kalp krizi riskini azaltıyor. Sindirimi kolaylaştırırken, harcanan enerji miktarını artırarak zayıflamaya yardım ediyor.
KİŞNİŞ
Maydanozgiller familyasına ait bir bitki olan kişniş, halk arasında “aş otu” olarak da biliniyor. Antioksidan etkisi ve içeriğinde bulunan oleik asit sayesinde kalp ve damar sağlığının korunmasını destekliyor. Vücudu toksinlerden arındırıyor ve sindirimi kolaylaştırıyor.
DEMİRHİNDİ
Demirhindi, içeriğindeki bol miktarda vitamin ve mineral ile bağışıklık sistemini destekler ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda çok güçlü bir antioksidan olan demirhindi serbest radikaller ile savaşarak hücrelerin zarar görmesini engellemeye yardımcı olur.
İNULİN
Soğan, sarımsak, pırasa, hindiba ve enginar gibi birçok sebzede bulunan bir fruktoz oligomeri olan inulin; kilo kontrolünde ve yüksek kolesterol seviyelerinin düşürülmesinde yardımcı oluyor. Sindirim sisteminden sindirilmeden geçiyor. Bu sayede yararlı bakteri sayıları artıyor ve bir nevi prebiyotik olarak da görev yapıyor.
İÇ KABAK ÇEKİRDEĞİ
Kabak çekirdeği, kabak sebzesinin içindeki çekirdekler kurutularak elde edilmektedir. Kabak çekirdeği, içerdiği yüksek miktardaki lif oranıyla sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Antioksidanlar ile vücutta kalkan görevi görerek bağışıklık sisteminin korunmasına destek verir. Yüksek miktarda protein ve çinko içeren kabak çekirdeği, hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur.
BİBERİYE
Ballıbabagiller familyasına (Rosmarinus officinalis) ait olan biberiye, içeriğindeki vitaminler ve mineraller ile sindirim sistemi sağlığını destekliyor. Biberiyedeki antioksidan bileşikler, vücudun kendi bağışıklık sisteminin yanı sıra ikincil bir savunma hattı oluşturarak vücudun bütünlüğüne zarar verebilecek birçok hastalığa karşı savunma sağlıyor.
FESLEĞEN
Hoş kokusu ile hemen her evin balkonunda yerini alan fesleğenin aynı zamanda sağlığa da pek çok faydası bulunuyor. Mide bulantıları ve hazımsızlığın giderilmesine yardımcı oluyor. Vücudun bakteri ve virüsleri temizlemesine yardımcı olan fesleğen, bağışıklık sistemini de destekliyor.