Düzenli Egzersiz ve Sağlıklı Beslenmenin Mutluluğumuza Olan Etkileri

Düzenli Egzersiz ve Sağlıklı Beslenmenin Mutluluğumuza Olan Etkileri

Yaşamımızı daha kaliteli hale getirmek, hayat standartlarımızı yükseltmek adına dengeli beslenmeli ve düzenli şekilde egzersiz yapmalıyız. Çünkü düzenli egzersiz yapmak zihninizi bir süreliğine de olsa olumsuz düşüncelerden uzak tutmaya yarar. Aynı zamanda mutluluk hormonlarınızı tetikler.

Elbette düzenli egzersiz tek başına yeterli değil. Bunu, sağlıklı şekilde beslenerek desteklemek gerekir. Yemek için yaşamak mottosunu bırakıp yaşamak için yemek alışkanlığını edinmeniz daha sağlıklı biri olmanızı, bununla birlikte de daha mutlu biri olmanızı sağlar. Yani düzenli egzersiz yapmak ve sağlıklı beslenmek, bir yapbozun ayrılmaz iki parçasıdır. Birinin eksikliği diğerini de olumsuz etkiler. Biz de sizi bu konuda motive etmek ve bilgilendirmek adına sağlıklı beslenme ve sporun ruhsal ve fiziksel gelişim ile mutluluğunuz üzerindeki etkilerini derledik.

 

Daha Sağlıklı Bir Zihne Sahip Olursunuz

 

Açık ve sağlam bir zihnin yolu, sağlıklı bir bedenden geçer. Bu sebeple, yaptığınız egzersizler yalnızca kaslarınızı değil zihninizi de güçlendirir. Egzersizlerinizi belirli bir disipline oturtur, devamlılık sağlar ve bunları beslenme ile desteklerseniz yaptığınız işlere daha kolay odaklanırsınız, pratikliğiniz artar ve işlerinizi daha kolay halledebilirsiniz.

 

İşlerinize Daha İyi Motive Olursunuz

 

İşlerinize Daha İyi Motive Olursunuz

Yaşam şeklini ani bir şekilde değiştirmek çoğu kişi için zor bir durum. Bu sebeple bu adımları sindire sindire geçmek ve devamlılık sağlamak önemli. Hızlı bir şekilde egzersiz yapmaya başlamak ya da sevmediğiniz yiyecekleri sadece sağlığınız için sürekli yemek zorunda hissetmek, zihninizi yorabilir. Aynı zamanda bu zorunluluk sizi mutsuz edebilir. Bir süre sonra da hızlı başladığınız bu yolu yarıda bırakmak zorunda kalırsınız. Halbuki adım adım ilerlemek, her zaman daha kalıcı olur. Motivasyon da tam bu noktada devreye girer. Siz, bedeniniz ve zihniniz için bir adım atıp egzersiz yapmaya başladığınızda ve etkilerini gördüğünüzde, sağlıklı beslenmek için de adım atmak istersiniz. Çünkü egzersiz yapmak, kişiye disiplin ve sorumluluk duygusu kazandırır.

 

Öz Güveniniz Yükselir

 

Kişinin öz güveni çoğu zaman dış görünüşü ile doğru orantılı olur. Bu çok güzel ya da yakışıklı olmakla değil, kendinizi nasıl gördüğünüz ile alakalı. Çünkü ne kadar sağlıklı besinler tüketirseniz, yani içinizi ne kadar güzelleştirirseniz, dışınız da o kadar güzel olur. Bu sebeple doğru şekilde oluşturduğunuz bir egzersiz ve beslenme programı, kendiniz ile ilgili olumsuz düşüncelerden arınıp öz güveninizin yükselmesini sağlar.

 

Hayat Kaliteniz Artar

 

Uzun merdivenleri çıkamamanız, biraz yol yürüyünce nefesinizin daralması gibi problemlerin altında, eğer kronik bir rahatsızlığınız yoksa, çoğu zaman egzersiz eksikliği yatar. Bu gibi durumlar hayat standartlarınızı düşürdüğü gibi, mutsuz olmanıza ve strese girmenize sebep olur. Yapılan pek çok araştırmada, düzenli şekilde egzersiz yapan kişilerin daha az stresli olduğu ve stresle baş etme potansiyelinin arttığı tespit edildi. Yani daha konforlu ve kaliteli bir hayatın anahtarı sizin elinizde.

 

Zaman Yönetimi Becerileriniz Gelişir

 

Eğer kendinize daha küçük hedefler belirleyip ilerlerseniz, hem daha sağlam adımlar atmış olur hem de devamlılık sağlarsınız. Bunu bir merdiven çıkmak gibi düşünebilirsiniz. Birden dört merdiven çıkmaya çalışmak zor ve yorucu olur ama adım adım ilerlemek başta sizi yavaşlatıyor gibi görünse de aslında daha makul ve sürdürülebilir bir durum.

Egzersiz yapmaya başlarken ve sağlıklı beslenme şeklinizi oturturken de bu mantığa göre hareket edebilirsiniz. Böylelikle başta çok uzak ve yapılamaz gibi görünen hedeflere daha kolay şekilde ulaşırsınız. Bu hedefler bazen ideal kilonuza ulaşmak bazen de kaslarınızı güçlendirmek olabilir. Ve bu alışkanlıklar başta da söylediğimiz gibi yalnızca fiziksel durumunuzu etkilemez. Bu disiplin ve sorumluluk duygusunu tüm hayatınıza entegre ederseniz zaman ve kriz yönetimi konusunda da ustalaşır, böylelikle işlerinizi daha hızlı bitirir ve mutlu olursunuz.

 

Ruhsal Dengeniz Yerine Gelir

 

Ruhsal Dengeniz Yerine Gelir

Güçlü ve sağlıklı bir bünye, ruhsal anlamda da sizi olumlu yönde etkiler. Fiziksel anlamda kendinizi ne kadar geliştirirseniz strese girme ihtimaliniz de o kadar azalır. Çünkü düzenli egzersiz yapmakla sadece iyi görünmezsiniz, aynı zamanda iyi düşünürsünüz! Bakış açınız değişir, pratikliğiniz ve iş yapabilme kapasiteniz artar. Tüm bunlarla birlikte daha mutlu ve huzurlu olursunuz.

 

Daha Yüksek Bir Enerjiyle Güne Başlarsınız

 

Sabahları erken uyanmak bazı kişiler için tam bir kabus! Hele de kas ağrılarıyla ve halsiz şekilde uyanıyor olmak, o günün çok kötü geçmesine sebep olabiliyor. Ama doğru şekilde beslenen kişilerde ve düzenli egzersiz yapanlarda bu durum tam tersine işliyor. Güne yürüyüşle başlamak ve ardından sağlıklı bir kahvaltı etmek, iş yapabilme hacminizi ve enerjinizi iki katına çıkarır.

Zbarz
Yorum Yazın
Yorum Yapabilmek İçin Yapmalı Veya Olmalısınız.